Zastupnica u Skupštini USK gospođa Mira Ljubijankić odrekla se svoje naknade za rad u korist Udruženja '' Žene sa Une''

Zastupnica u Skupštini USK gospođa Mira Ljubijankić u potpunosti se odrekla svoje naknade za rad u Skupštini u korist Udruženja '' Žene sa Une''. Sredstva kojih se gospođa Ljubijankić odrekla koristit će se za rad i potrebe Sigurne kuće u Bihaću.

VOLONTIRAJ I BUDI DIO NAŠE RASTOK PRIČE

Jedinstvena organizacija mladih (JOM) Jelah raspisuje konkurs za volontiranje na XII Rastok Fest-u, pod nazivom ”Naša Rastok priča”, za mlade ljude iz Bosne i Hercegovine, koji žele da steknu nova iskustva i vještine, nova poznanstva, da se odlično zabave i druže i da postanu dio tima volontera/ki ovogodišnjeg Rastok Fest-a.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Udruženje „Žene sa Une“ kao glavni vodeći aplikant u periodu od 03. aprila 2013. godine do 02. jula 2014. godine implementiralo je projekat pod nazivom „Podrška organizacijama civilnog društva radi poboljšanja socijalne kohezije u pograničnom području Hrvatske i Bosne i Hercegovine„. Projekat finansira Evropska unija u okviru IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska i Bosna i Hercegovina 2007 – 2013. Ukupna vrijednost projekta je 115.977,00 EUR.

Predstavnici Bosne i Hercegovine u omladinskom ljetnom kampu u Njemačkoj

Udruženje ''Žene sa Une'' u suradnji s partnerskom organizacijom ASB (Arbeiter-Samariter-Bund) kao članica mreže Samaritan International sudjeluje u organizaciji međunarodnog omladinskog ljetnog kampa u Njemačkoj. Ovaj projekt financira Europska Unija u sklopu programa Erasmus+ Youth in action.

HUMANITARNA POMOĆ ZA NASTRADALE U POPLAVAMA STIGLA IZ ZADRA

Treći konvoj humanitarne pomoći studenata Sveučilišta iz Zadra stigao danas u Bihać

Prva akcija uspješno okončana

Od ranih jutarnjih sati aktivistkinje Žena sa Une i volonteri vrijedno rade kako bi distribuirali pomoć koju je osigurao ASB

Žene sa une pomažu ovdje, sada i zauvjek!

Volonterska akcija - paketi za nastradale u poplavama

Podrška ASB-a ugroženima u poplavama u Bosni i Hercegovini

Njemačka nevladina organizacija Arbeiter Samariter Bund osigurala 30.000 EUR za pomoć nastradalima u poplavama u Bosni i Hercegovini i Srbiji

Sanski Most i Ključ zahvaćeni poplavama

Ni Unsko-sanski kanton nije pošteđen katastrofalnih poplava koje haraju našom zemljom.

POMOĆ ZA UGROŽENE U POPLAVAMA

Žene sa Une organiziraju prikupljanje pomoći za ugrožene u poplavama